• Vecht bij Diffelen
  • Vecht bij Diffelen
  • Uitzicht vanaf uitkijkpunt Diffelen
  • Stuw Junne
  • Runderen bij Diffelen
  • Engbertsdijkvenen
  • Brug Katerjenspad Engbertsdijkvenen

Wandelen, fietsen, genieten van de natuur

geplaatst in: Omgeving | 0

Minicamping Allemanshoeve is omringd door een diversiteit aan natuurlandschappen, waaronder veen, heide, bossen, zandverstuivingen en landerijen. Elke windrichting heeft een eigen gezicht!

Veen, vennen en heide

Het natuurgebied De Engbertsdijkvenen is een uitgestrekt gebied dat grenst aan Sibculo. Het natuurgebied is bekend om het grote hoogveengebied, wat uniek is in Europa. Er zijn verschillende wandelroutes door het gebied, die u leiden langs veen, vennen en heidevelden. Een van de wandelroutes is het Veenpad Sibculo. Het is een wandeltocht van 11 kilometer, die u eventueel kunt opsplitsen in twee wandeltochten van 4 en 7 kilometer.

Veenmuseum; veenhutHet veenmuseum Vriezenveenseveld in Westerhaar-Vriezenveensewijk biedt een kijkje in het verleden van dit veengebied. Er werd vroeger hard gewerkt om het veen af te graven. Het museum toont oude foto’s en voorwerpen van deze werkzaamheden en de stichting zorgt voor het intact houden van enkele veenhutten, oude boerderij en winkeltje. Daarnaast worden er  treinritjes over het museumterrein georganiseerd in originele veentreintjes. Het gebied is ook te bezichtigen via de wandelroute.

 

Bossen

Vanaf minicamping Allemanshoeve kunt u leuke fietstochten plannen, bijvoorbeeld door de bossen bij Hardenberg en Ommen. De bossen kennen een goed traject aan fietspaden, waardoor er tal van verschillende routes te plannen zijn. U komt onder andere door de pittoreske dorpjes Beerze, Junne, Diffelen en Rheeze. Onderweg zijn er volop bankjes om even uit te rusten, natuurlijk op plaatsen met een prachtig uitzicht.

Zandverstuivingen

Er zijn een aantal zandverstuivingen in de omgeving. De grootste is de Sahara dichtbij Ommen. Het is leuk om een fietstocht te plannen vanaf de camping naar de Sahara, hier lekker te picknicken en uit te rusten en daarna de tocht weer verder te maken terug naar de camping. Kinderen kunnen zich hier lekker vermaken in het zand, dus vergeet de schepjes en emmertjes niet!
Volwassenen kunnen hier fijn uitrusten en genieten van deze uitzonderlijke zandvlakte temidden van de bossen.

De Overijsselse Vecht

Vecht bij Diffelen

Natuurlijk mag de Overijsselse Vecht niet ontbreken in dit rijtje van natuurlandschappen. De Vecht kronkelt door het landschap van velden, bossen en landerijen. Deze visrijke rivier beschikt over meerdere stuwen met vistrappen, zoals bij Diffelen en Junne. Vanaf het uitkijkspunt bij Diffelen heeft u een prachtig uitzicht. Met de fiets of wandelend kunt u op verschillende plaatsen de Vecht volgen. Een aanrader hierbij is het pontje over de rivier bij Diffelen/Rheeze. Verder biedt de Vecht ook wateractiviteiten. Maak bijvoorbeeld een boottocht van Ommen naar Dalfsen of een kanotocht vanuit Ommen of Hardenberg.