Sibculo is een klein gastvrij dorpje, met een supermarkt, slagerij, snackbar, restaurant en eetcafé. Het restaurant ligt bij de recreatieplas, waardoor u tijdens het diner kunt genieten van het uitzicht. Het gezellige eetcafé verderop in het dorp biedt een lekkere maaltijd voor een leuke prijs.

Het dorp heeft een rijke geschiedenis door het klooster dat hier vroeger een grote functie invulde. De oude kloosterput is nog intact en momenteel wordt er gewerkt aan het realiseren van een kloostertuin. In het museum vindt u meer informatie over de geschiedenis van Sibculo.

Sibculo hoort tot de gemeente Hardenberg en ligt in het prachtige Vechtdal Overijssel. Het dorp bevindt zich in een omgeving waar landerijen, bossen, heidevelden en natuurgebieden elkaar afwisselen. Het natuurgebied de Engbertsdijkvenen grenst aan Sibculo en biedt veel wandelplezier.

Tijdens een fietstocht door de bossen kan een bezoek aan de pittoreske dorpjes Beerze en Rheeze zeker niet ontbreken.

In de omgeving van Sibculo kunt u een bezoek brengen aan de gezellige stadjes Hardenberg en Ommen, een boot-of kanotocht maken over de Vecht of een kijkje nemen bij één van de vistrappen in deze rivier. Daarnaast is het mogelijk om een tripje te maken door het Twentse of Sallandse landschap.

In de zomer zijn er diverse gezellige braderieën en markten in de regio.